Jullie baby kan in het begin best wat babyongemakken ervaren zoals krampjes, reflux, moeilijk inslapen en huilen.

Anja is ook gediplomeerd docente babymassage en kan je van alles vertellen over babymassage.
Tijdens de kraamtijd moet een baby vaak heel erg bijkomen van de bevalling en letterlijk nog een beetje “landen”. Teveel prikkels wil ik jullie kindje dan ook niet geven. Uiteraard kan ik jullie voldoende tips geven om de eerste ongemakken met een paar makkelijke technieken proberen te verlichten. Een volledige massage is vaak te intensief voor een pasgeborene. Ik doe dit het liefst vanaf 6 weken. We kunnen uiteraard altijd later nog een afspraak inplannen om jullie de kneepjes van de babymassage te leren. Naast dat het onderstaande goede gevolgen heeft is het ook nog eens ontzettend leuk om samen met je baby bezig te zijn.
  • Het werkt ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en overstrekken.
  • De spijsvertering wordt bevorderd, dit werkt positief bij krampjes.
  • Baby’s slapen beter.
  • Het verhoogt de weerstand.
  • Baby's die regelmatig gemasseerd worden groeien beter.
  • Babymassage stimuleert de zintuigen

Workshop

Tijdens de workshop leer je kennismaken met de babymassage. De workshop duurt circa 90 minuten. De workshop wordt in kleine groepjes gegeven met maximaal 6 baby’s. Na deze workshop hebben we alle massagetechnieken doorgenomen en krijg je een reader mee waar alle technieken zoals wij ze geoefend hebben in beschreven staan, zodat je ze thuis verder kunt blijven oefenen.

Je kunt vanaf de eerste dag al beginnen met je baby masseren en hem of haar laten wennen aan aanraking. Een massage kan erg inspannend zijn wanneer je baby nog erg jong is, daarom raden we voor de workshop aan dat je baby tussen de 6 weken (uitgaand van je uitgerekende datum) en 9 maanden oud is. De ervaring leert dat rond de 10 weken je baby al wat meer wakker is en nog niet wegkruipt. Dit is dan ook een leuke tijd om met je kindje een workshop te volgen, maar eerder en later kan uiteraard ook.

Individuele workshop

Mocht je baby veel ongemakken ervaren zoals krampjes, huilen, slecht slapen, reflux? Dan raden we aan een individuele workshop te volgen. Dit kan in overleg ook bij jullie thuis. Zo kunnen we wat meer ingaan op de ongemakken van jullie kindje en worden de prikkels zoveel mogelijk beperkt.

Workshop op maat

Lijkt je het leuk om een workshop samen met je vriendin, vader/moeder of bijvoorbeeld de dames van de zwangerschapscursus of van de centering pregnancy te volgen? We kunnen ook een workshop op maat geven. Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.
cirlce-am-purple
let my hands work miracles for you

Vragen

Heb je vragen over je zwangerschap, de kraamtijd of andere zaken? Deze kunnen we tijdens het intakegesprek beantwoorden, maar neem vooral contact op met ons voor al je vragen gedurende je hele zwangerschap.