Bij Kraamzorg Another Miracle kun je ook terecht voor een zwangerschapsmassage. Een zwangerschap is vaak één van de meest bijzondere en mooiste momenten van je leven. Maar daarnaast wordt er een hoop van je lichaam gevraagd. Je ervaart alles anders en je lichaam krijgt te maken met steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Een zwangerschap en de belasting op je lichaam hiervan heeft de nodige invloed op je spieren en gewrichten, en de veranderingen in je hormoonhuishouding en lichaam kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent of last krijgt van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden, slaapproblemen.

De voordelen van zwangerschapsmassage

Door regelmatig gemasseerd te worden tijdens je zwangerschap leer je op je lichaam te vertrouwen en je open te stellen voor het natuurlijke proces van de bevalling. Massage verbetert de bloedcirculatie, hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam vervoerd van en naar de baby. Een massage is dus ook goed voor de baby. Daarnaast komt er tijdens de massage endorfine vrij, deze stof werkt kalmerend en pijnbestrijdend.

Ook wanneer je geen klachten hebt, is het heerlijk om je te laten verwennen met een zwangerschapsmassage. Tijdens de massage bij Another Miracle lig je op een speciale massagetafel voor zwangeren met een uitsparing voor de buik en de borsten. Dit geeft je de mogelijkheid om gemasseerd te worden terwijl je op je buik ligt. Veel vrouwen missen het op hun buik liggen tijdens de zwangerschap en vinden dit een ontspannen houding.

Een volledige zwangerschapsmassage bestaat uit het masseren met een lichte druk van de rug, nek, schouders, hoofd, armen, handen, benen en voeten en duurt 50 minuten.

Vragen

Heb je vragen over je zwangerschap, de kraamtijd of andere zaken? Deze kunnen we tijdens het intakegesprek beantwoorden, maar neem vooral contact op met ons voor al je vragen gedurende je hele zwangerschap.